Önemli Bilgiler

Bir ürüne ait birden fazla sayıda barkot tanımlanabilir. Değişik  barkot tipleriyle barkot tanımı sağlanabilir. İstenirse Stok parametrelerinden tanımlanan ön değerlere göre her stok kartı açıldığında otomatik barkot üretilmesi sağlanabilir.

Stok Parametreleri – Kart Parametreleri sayfasında bulunan otomatik barkot üretilmesi ve programda kullanılacak barkot ön değerleri ile ilgili alanla

Aynı şekilde içerisinde miktar bilgisi olan Plu barkodlarıda tanımlanabilir. Bunun için Parametreler--> Stok Parametreleri nin Plu Parametreleri bölümünden Plu formatının belirlenmesi gerekiyor.

Bu alanda yapılan tanımlama stok kartlarının barkod alanında barkod tipi olarak yer alır. Bu tanımlama içeriği şu şekildedir:

Ön kod: 27 (2 karakter)

Kod Uzunluğu: 5 karakter

Miktar / Tutar Uzunluğu: 3 karakter

Ondalık Uzunluğu: 2 Karakter

Aynı tanımlama Terazinin PLU parametrelerinde de yapılmalıdır.

Örnek olarak bir stoğun stok kartında barkod alanına Kod Uzunluğu alanındaki ayrılan 5 karakterlik bir barkod verilerek stok kartı kaydedilecek.

Örnek 'Barkod 12345'

ön kod / stoğun terazideki barkodu / kg / gr / Terazi tarafından verilen 13. rakam şeklinde dizilir.

27 / 12345 / 023 / 55 / 9 şeklinde bir barkod terazi tarafından yazılır.

12345 barkodlu 23,55 kg ürüne terazi aşağıdaki gibi bir barkod üretecektir.

Bu barkod okutulduğunda 23,55 KG 12345 barkodlu stok fatura satırına gelir.

Parametreler--> Stok Parametreleri'nin Plu Parametreleri bölümünden Gönder butonuna basılarak Plu formatarının Yazar Kasalara gönderimi yapılmaktadır. Bayt EntegrePro, Terazi ve yazar kasa aynı plu formatını kullanarak (tamamen aynısı olması gerekiyor.) Terazinin ürettiği barkodu yazar kasa ve Bayt EntegrePro doğru olarak okuyabilmektedir.

Faturada PLU barkodundan miktarı alma işlemi. Satırda sağ tıkta görünen liste;

Plu barkodundan al ekranı görünümü.

Parametreler, firma parametrelerinin sms parametreleri sayfasında bulunan alanlara sms firmasının verdiği parametreler girilecek. MoBilişim firmasından kontör alımı gerçekleştirmek gerekiyor. İptal mesajı gönderilecek ise iletişim firmasından ayrıca iptal mesajı satın almak gerekiyor. Eğer iptal mesajı özelliği alınmadı ise İptal Mesajı alanı boş olacak.

Hareketler, sms gönderimi başlığı altında Genel Mesaj Gönderimi¸ Cari Bakiye Gönderimi, Karşılıksız Çek Senet Gönderimi, Gecikmiş Taksit İkazı Gönderimi toplu olarak yapılmaktadır. Cari kartların GSM alanındaki numaraları kullanılmaktadır. Bu numaralarda boşluk olmadan gsm bilgisi girilmiş olmalıdır.

Genel Mesaj Gönderimi

Resmi bayram, dini bayram, doğum tarihi, evlilik yıl dönümü ve bunun gibi özel günlerde sms ile genel mesaj gönderimi yapılmaktadır. 

                    Genel mesaj gönderimi ekranındaki yeni mesaj butonuna basarak ilgili mesajın başlığı ve içeriği yazıldıktan sonra kaydet butonuna basılır. Bu şekilde mesaj hazırlanmış olur. 

                    Sonrasında filtreleme yaparak mesajın gönderileceği cariler, istenilen filtre kriterlerine göre F5 filtreyi uygula butonuna basılarak listelenmesi sağlanır. Filtrelerde mesajın gönderileceği tarih ve saat seçilmelidir.

                    İptal mesajı gönderimi için iptal mesajı eklensin alanı işaretlenmelidir.

                    F2 Mesaj gönder butonuna basılarak mesajlar ilgili iletişim firmasına (MoBilişim) gönderilmiş olur. İletişim firması, filtrelerde belirlenen mesajın gönderileceği tarih ve saatte mesajları gönderir. 

Cari Bakiye Gönderimi

Her bakiye tipindeki ve her döviz tipindeki cari bakiyelerin sms olarak gönderimi yapılmaktadır. 

Karşılıksız Çek Senet  

Karşılıksız çek ve senetler hakkında alınan carilere sms gönderimi yapılmaktadır. Banka ve Çek Senet Modülü varsa bu menü görüntülenir.

Gecikmiş Taksit İkazı Gönderimi

Gecikmiş taksitleri olan carileri filtreleyerek sms ile hatırlatma yapılması sağlanır. Taksit modülü varsa bu menü görüntülenir.

 

Bunları Biliyor Muydunuz?
Kapat
Kapat