TITCK ILE YAPILAN TOPLANTI HAKKINDA BILGILENDIRME

 

 

 

SAYIN ECZACILARIMIZ;

 

20 KASIM 2017 tarihinde Sağlık Bakanlığı TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU (TİTCK) bünyesinde, Sağlık Baş Denetçisi ve Bilgi Yönetimi Başkan Yardımcısı Eray KAPLAN yönetiminde, ITS Bilgi Sistemleri Daire Başkanı Ömer Hakan ŞİMŞEK ve ekibiyle birlikte Ankara’da bir toplantı gerçekleştirdik.

 

Toplantıda gündeme gelen konularda siz değerli eczacılarımızı bilgilendirmek isteriz.

 

1- Eczaneden çıkan her ürünün anında its'ye bildirimi; 

                TITCK (TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU); Eczanelerin stoğunda görülmesine rağmen hastaların bazı ilaçları eczanelerde bulamaması sonucunda büyük mağduriyetler oluştuğu için yapılan tüm satışların its onaylarının anında bildirilmesini istemektedir. Buna nakit perakende satışlar, veresiye satışlar, borç ilaçlar da dahildir. Bu yüzden mümkün olduğunca anlık its bildirimlerinizi yapmanıza dikkat ediniz. Eczanelerimizin denetimlerde zarar görmemesi için bu konu ile ilgili program içinde kolaylıklar sağlayacak yeni özellik ve uygulamalar önümüzdeki güncellemelerde sizlere sunulacaktır.

 

2- Medula'da planlanan köklü değişiklik;

                Medula ile its arasında yaşanan aksaklıklar ve bağlantı kopmalarından dolayı eczaneler sorunlar yaşamaktadır. Bu sorunların yaşanmaması için 2018 başlarında medula reçetelerinizin yeni bir uygulama üzerinden girmeniz planlanmaktadır. Gerekli test işlemleri dahi tamamlanan bu yeni uygulama medulanın yerini alacaktır. Bunun için gerekli alt yapımızı hazırlayıp size bu yeni sistemden çok daha hızlı reçete aktarım ve reçete giriş kolaylıkları sunulacaktır.

 

3- İlaçlara ait ürün bilgilerinin temin edilmesi;

                TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU ilaçlara ait, eşdeğer bilgileri SUT bilgisi, doz ve endikasyon bilgisi, etkileşim bilgisi ve dikkat edilmesi gereken özel hususlar gibi ürüne ait tüm bilgilerin sizlere sunulacağı bir web servis üzerinde çalışmaktadır. TITCK'in bu çalışması tamamlanır tamamlanmaz tüm bu bilgiler size web servis aracılığı ile anında gönderilecektir. Bayt üzerinde gerekli güncelleme çalışmalarımız devam etmektedir. Yeni bir güncelleme ile bu özellikler sizlere sunulacaktır.

 

4- Stok sorunlarının minimize edilmesi için çalışmalar;

                Eczane mevcut stokları ile its sisteminde kayıtlı stokların tutarlı olması amacıyla TİTCK tarafından yeni servisler hazırlanmaktadır.

 

Reçete bilgilerinin web-servis üzerinden aktarımı, tek bir ürüne ait anlık stok ve karekod sorgulaması, ürün bilgi ve ürün gruplarının (antibiyotik-anti-depresan vs) düzenlenmesi direk TITCK merkezinden olup bizlere gönderilecek ve eczaneler daha sorunsuz stok takibi yapabilecektir. Yeni servisler yayınlanır yayınlanmaz Bayt üzerinden bu özellikleri kullanabileceğiniz uygulamalar hazırlanmaktadır. Güncellemelerimizde sizlere sunulacaktır.

 

Tüm Eczacılarımıza ve Eczane Çalışanlarımıza Duyurulur...