ÜTS STOK BİLDİRİM İŞLEMLERİ

 

 

 

 ECZANE TANIMLARI ÜTS AYARLARI   sayfasına üts den aldığınız token bilginizi ve kurum kodunuzu yazıp kaydettikten sonra programınızı kapatıp açtığınızda üts işlemleri açılmış olmaktadır.

 

TOKEN NASIL ALACAĞIM?

https://utsuygulama.saglik.gov.tr/UTS/ web sayfası üzerinden üts sistemine giriş yapınız.

KULLANICI menüsünde SISTEM KULLANICISI TANIMLAMA işlemlerinden ilk defa token alacaksanız sağ üst kısımdan SISTEM TOKENI AL butonu ile e -imza takılı iken şifrenizi girip imzaladıktan sonra ekrana yansıyan token bilginizi kopyalayıp bayt içindeki token alanına yapıştırabilirsiniz. Aynı ekrandan firma bilgileri bölümünden de kurum kodunuzu öğrenebilirsiniz

 

 

 

 

 

 

 

 

Üts li ürünlerinizi ürün kartından bulup üts kutucuğunu işaretlemeniz gerekmektedir.Bunun dışında meduladan üts li bir reçete aktarıldığında program üts li ilacı otomatik işaretler aynı şekilde deponuz faturalarda üts li bilgileri gönderiyorsa fatura aktarımında üts li ilacı otomatik üts bilgisi işaretleniyor bunun dışındaki stoklarınızda ürün kartından üts kutucuğunu manuel işaretleyebilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

Üts alım ve verme bildirimi yapacağınız cari kartların üts kurum kodlarını bayttaki  cari kartlara yazmalısınız.(Depo-kurum-eczane)

 

 

 

 

 

 

Daha önce hiç verme bildirimi yapılmamış ürünlerin stok bildirimi için STOKLAR menüsünden ÜTS STOK BILDIRIMI bölümüne tıklanır .BARKOD ve LOT NO dan ürün sorgulanır seri no su varsa barkod ve seri no ile sorgulanır.

 

 

 

 

 

 

Ekrana gelen stok üzerine çift tıklanarak miktar penceresi açılır ve kaç adet için stok bildirimi yapılacak ise rafınzıda kaç tane varsa yazılıp ekle denildiğinde alt bölüme stok eklenir diğer stoklar için de aynısı tekrarlanabilir. Stoklarınızı ekleme işlemi bitince Listedekileri bildir butonu ile stok bildirimi yapılmış olur.

 

 

 

 

 

 

Alma bildirimi yapmak için depo fatura aktarımı ile üts lot bilgilerini gönderdi ise depo fatura aktraımı sırasında bu bilgiler otomatik alınır ve otomatik üts alma bildirimi yapılır.

 

 

 

 

 

 

Ancak depodan otomatik gelmedi ise ilgili fatura ekrana açılır.Üts Lot giriş ekranı ile Lot bilgileri kaydedilip aktar butonuna basılır ve üts bildir ile alma bildirimi yapılmış olur. Eğer depodan bu ilaçları almak istemiyorsanız Almak istemiyoruma basarak almak istemediğinizi depoya bildirmiş olursunuz.

 

 

 

 

 

 

Stok Eczaneden gönderilmiş ise Takas işlemlerinden stok alış yapıldıktan sonra aynı lot giriş işlemleri tekrarlanıp üts bildire basılır.

 

 

 

 

 

 

Üts li ilacınızı verme bildirmi yapmak istediğinizde

 

PERAKENDE SATIŞ  için ; Normal satışınızı yaptıktan sonra verdiğiniz lot no bilgisini üts lot çıkış ekranından hangi lot dan kaç tane verdiyse niz verilen miktarı elle yazıp aktar diyerek aktarabilirsiniz

Üts bildir ile tüketiciye verme bildirimi yapabilirsiniz.Satışdan vazgeçildiğinde üts verme iptal butonunu kullanabilirisniz.Satış sonradan vazgeçildi ise satış iadelerinin girişi bölümünden lot girilerek üst bildir ile Tüketiciden iade alma bildirimi yapılmış olur.

 

 

 

 

 

ECZANEYE VERME BILDIRIMI yapacaksanız aynı şekilde Takas eczanesi seçilip verilen stoğu girdikten sonra lot çıkış penceresi ile hangi lotdan kaç adet verildiğ bilgisi girilip aktar ile işlemi tamamlayabilirsiniz üts bildire basarak kuruma(eczane) verme bildirimi yapmış oluyorsunuz.

 

REÇETELI SATIŞ BILDIRIMI aynı şekilde reçete işlendikten sonra  üts li ilacın lot çıkış penceresinden çıkışı yapılıp üts bildir butonuna basarak Kuruma verme bildirimi yapılmış olur.

 

Sgk reçetesindeki üts işlemleri medula ekranından yapılacaktır.

 

Deponuza iade işlemi için de alış iade faturasından yapılan iade fatura için üts bildir denilerek depoya verme bildirimi yapılmış olur.

 

 

Raporlar menüsünden alma bildirimi bekleyen lot bilgilerini /askıda kalan lot bilgilerini ve üzerinize kayıtlı lot adedini görebilirsiniz