İşbankası aktarımı ile ilgili ayarlamalar;

*Byte Eczane Programında İşbankası kurumu tanımlı olmalıdır.

*Saymanlık koduna ISBANK yazılmalıdır.

* Eczane Tanımlarında özel sigorta ayarları kısmına ecp ye girerken ilk yazdığınız kullanıcı adı ve şifre yazılmalıdır.(Yanlışlıkla işbankası şifreleri yazılıyor buna dikkat edilmelidir.)Şifre değiştir ve ayarları yenile diyerek kaydedilir.

*Daha sonrasında Satışlar menüsü altında özel sigorta ayarları kısmından işbankası seçilerek 10 günlük tarih aralığında aktarım yapılabilir yada provizyon no yazılarak tek tek çekilebilir.

Byte its işlemleri ;

*Reçete seçim penceresinden reçete çağrılarak its onay alınır. Daha sonra işbankasından paket oluşturulur.

İşbankasında paket oluşturulurken onay almayan reçeteler için eczanelerimizin yaptığı genel hatalar ve kontrol edilmesi gereken yerler;

*İşbankasında paket oluştur denildikten sonra çıkan  Detay kısımda reçete içindeki karekod bilgileri gözükmekte o bilgiler ile byte daki karekod bilgileri aynı olmalı bu bilgi kontrol edilmeli.

*İşbankasına girilen karekod bilgisi ile byte daki reçeteye okutulan karekod bilgisi aynı değil ise its den reçete kabul görmez.

*İşbankasına girilen reçetenin provizyon nosu  ile  o reçeteye ait olan ilaçlar ve karekod bilgileri  byte da its onay aldığınız reçetenin provizyon nosu  , karekod bilgileri aynı olmalı , farklılık varsa

  Byte daki reçete its iptal yapılıp düzeltme yapıldıktan sonra tekrar its alınmalı.

*İşbankasında  reçete silinip tekrar girildi ise provizyon nosu değişir dolayısı ile byte da eski provizyon no ile kayıtlıdır. Eski reçete its iptal yapılıp silinir yenisi aktarılır yada manuel girilip its alınmalıdır.

*işbankası bazı durumlarda karekod bilgilerini yanlış ayrıştırabiliyor bu durumdada onay almaz .Bu durumu işbankasına bildirilmesi gerekiyor.

*İşbankası bazı durumlar da byte ile işbankası birebir aynı olmasına rağmen yine onay vermeyebiliyor , bu durumda da eski sorgulama bilgileri askıda kalıyor deniliyor . İşbankası its ile görüşerek çözümleyebilir.Yada byte ve işbankasındaki reçeteler iptal edilip tekrar girilmesi gerekebilir

Byte daki işbankası ile ilgili olan kısım sadece reçetenin its onayı kısmıdır. İts online işlemlerden byte ın its onayını başarılı olduğu gözükmektedir.Bunun dışındaki işbankasında yaşanan sorunların byte eczane programı ile ilgisi bulunmamaktadır. Gerekli kontroller bu doğrultuda yapılabilir.